Här är ett recept som för mig är ett starkt barndomsminne! Under min uppväxt så tillbringade jag mycket tid i köket, tittandes på mor som alltid bakade någonting, känns det som – kanske är det där som mitt allomvarande mat- & bakningsintresse föddes? Jag fick för många år sedan mammas sirligt handskrivna recept att bevara för eftervärlden, och nu sitter de i en pärm här i hyllan – jag ska sortera upp och publicera mera framöver….
Det här receptet är perfekt när man har de där bananerna som börjar bli mörka i en skål på bordet…. synd att slänga mat i någon form.
Ingredienser:
2 väl mogna bananer
1,5 dl socker
1 ägg
50 g smält smör
4 msk grädde
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
2,5 dl vetemjöl (150 g)
Mosa bananerna väl – antingen med gaffel eller ett par snabba varv i matberedaren
Vispa socker och ägg pösigt, tillsätt det smälta smöret och de mosade bananerna och sist grädden.
Blanda torrvarorna väl och vänd i smeten.
Häll i smord och bröad form, grädda i 175 c i ca 30 minuter.