Tårtfunderingar…

Notera alltså att jag inte har gjort den här tårtan.... men jag gillade den skarpt!

Inget recept den här gången – bara lite allmänt baksnack. I helgen som var så hade vi förmånen att få gå på bröllop i det vackra Piteå – det var en bit att köra, men väl värt det! Som alltid på bröllop så bjöds det förstås på tårta – en i mina ögon rätt ball sådan, dekorerad med sugarpaste och en festlig caketopper som avspeglade brudgummens förkärlek för fiske!

Just innan vi åkte norröver så hade jag beställt en kurs på DVD i just sugarpaste så det var kul att få lite inspiration i förväg – och nästa steg blir att börja jobba lite mera med dekorationer. Måste varmt rekommendera Gunilla Walls kurs – även att jag jobbat en hel del med tårtor så fick jag många nya tips hur man jobbar både effektivare och snyggare! Nu ska jag bara spara till ett startkit med allt som behövs….

Dessutom har jag surfat runt en del på nätet och kollat efter inspiration – det finns otroligt många duktiga tårtkonstnärer runt om i världen. Ni kan se en del länkar i listan till höger till ett par stycken som jag numera följer….

Nej, nu är matbrödet klart för utbak. Ha en fortsatt bra sommar – vi hörs snart igen med nya recept!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s