Kristi Flygare i köket….

I ugnen just nu

I ugnen just nu...

Idag blir det inget recept – bara lite allmänna funderingar. Jodå – givetvis står det något i ugnen och bakar just nu…. min fru fyller år imorgon, och vi ska ha vänner över på middag – och den allområdande önskan var någon form av chokladdessert. Eftersom jag precis införskaffat Leilas nya bok ”One More Slice” så tänkte jag sätta den på test – och just nu bakar det en Chocolate Swirl Cheesecake i ugnen. Jag är lite osäker hur det funkar med copyright och såna saker när det gäller recept och bloggar, så jag avstår från att publicera receptet i sin helhet här på. I korta drag – en cheesecakebotten av digestivekex, och ovanpå varvar man vanlig cheesecakesmet med chokladsmaksatt dito.

KitchenAid

Trogen vän och arbetshäst.

Idag har jag dessutom omorganiserat lite i köket – bor man som vi lite småtrångt så gäller det att vara uppfinningsrik, speciellt när man är lite lätt pryltokig som jag är. Jag älskar köksprylar, maskiner och allehanda hjälpmedel – min bästa kompis i köket är vår Kitchenaid-maskin, och fasen vet hur jag klarade mig innan vi fick den.

Historien bakom hur vi fick den här är värd ett omnämnande – våra goda vänner från Houston ville ge oss denna i bröllopspresent 2006. De kostar en bråkdel i USA mot här, så de skickade en i posten i god tid i förväg för att slippa kånka på den på flyget hit. Den ”försvann” på en postterminal i Atlanta och allt som återfanns var adresslappen. Så, underbara som de är packade de en till i en separat resväska och släpade den tvärs över världen till vårt bröllop.

Sen var det då det elektriska problemet – 110 Volts-maskin i vårt 220-nät. Efter många samtal till elkunniga personer (och ett till Kitchenaids generalagent som var mindre road och tyckte vi kunde slänga den i soporna) så fick jag tag i en transformator som pallade att stega ner en så pass kraftig maskin – det blev en låda på 9 kilo och 800:-, men det funkar! Bonusen är dessutom att den har ett uttag till, så den dagen vi vill ha en blender, så kan vi införskaffa den också i USA. Fiffigt.

Leilas nya bok

Helgens läsning...

Nej, nu ska jag läsa vidare i Leilas bok – jag har redan bokmärkt ett antal recept som ska provas. Risken är att mina kära gäster på slottet kommer att bli försökskaniner redan nästa vecka. Köp den – rekommenderas varmt!

Ha en skön Kristi Flygare och sköt om er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s