Torsdag och snart weekend! Jag lovade ju redan tidigare i veckan det här receptet, så det är väl bäst att jag levererar! Långpannekakor är alltid en smidig lösning när man ska göra till många – eller många till sig själv? Den här kakan påminner en aning om morotskaka i smaken, men är lite luftigare och får ett fint ”crunch” av solrosfröna. Funkar fint att frysa också och ha i beredskap om man skulle få fikagäster….
225 g smör
225 g socker (2,6 dl)
3 ägg
225 g mjöl (3,7 dl)
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 tsk kanel (kan ökas om man vill ha lite mer kanelsmak – jag brukar ta 1,5 – 2 tsk)
1,5 dl gräddfil
55 g solrosfrön
Vispa smör och socker krämigt i bunke, och tillsätt sedan ett ägg i taget under fortsatt vispning. Blanda ihop torrvarorna och vänd i smeten, och till sist tillsätt gräddfil och solrosfrön. Häll i smord långpanna, gärna av lite mindre storlek. Baka i 180 C i ca 35-40 minuter.
Skär upp i rutor av önskad storlek och pudra med florsocker.
Ser härliga ut. Det väger mellan att prova browniecheesecaken eller göra enklare kanelrutor i helgen till efter grillningen…
Av de två – helt klart cheesecaken….