Hemgjorda vetetortillas

Insnöad och lite rastlös efter en inställd bilresa till Småland så har jag tillbringat dagen i köket till större del – bakade lite Äpple- & russinbröd eftersom brödförrådet börjat sina lite, och efter lite bläddrande i diverse böcker bestämde jag mig för att testa att göra egna tortillas till kvällens middag. Jag måste säga att det var förvånansvärt enkelt! Jag har nog köpt mina sista Santa Marias, tror jag…. Receptet kommer från boken ”Bröd från Brunkebergs bageri” av Heléne Johansson.

Kavlandet kräver förstås sin lilla teknik, såväl som lite tid – men jag fann att det var lagom att kavla ut nästa tortilla medans en låg i stekpannan. Det här receptet ger 15 stycken, så jag ska frysa de som blev över och se hur det funkar…

400 g vatten
600 g vetemjöl
30 g matolja
20 g havssalt
10 g bakpulver

Blanda alla ingredienserna och kör i 8-10 minuter i köksmaskin, eller för hand dubbelt så länge.

Dela degen i 15 bitar och rulla till bullar. Låt bullarna vila i 5 minuter på mjölat bakbord.

Kavla ut bullarna till tunna bröd – mjöla ordentligt så att de inte tar fast i bordet.

Stek bröden i lätt oljad stekpanna ca 1-2 minuter på varje sida, och låt dem svalna under bakduk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s