Double Chocolate Muffins

Rejäla muffins i ”amerikansk” storlek – åtminstone när jag gör dem, och rejält preppade med choklad,  i form av både kakao och hackad choklad i smeten. Muscovadosockret ger en liten lakritsaktig smak, och gräddfilen gör den lite stabilare än vanliga muffins, och dessutom är hållbarheten god. En sån här till fikat, så behöver man inte så mycket mera på ett tag…

I receptet anges mörk choklad, men idag körde jag 37 %-ig mjölkchoklad  istället – helt enkelt för att den mörka börjat ta slut. Resultatet blev precis lika gott…. och det är alltid tillåtet att improvisera! Det är så man kommer på nya grejer…

Double Choc Muffins

Mycket choklad på en gång....

100 g smör, rumsvarmt
125 g strösocker
100 g mörkt muscovadosocker
2 ägg
1,5 dl gräddfil
5 msk mjölk
250 g vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 msk kakao av god kvalitet
100 g grovhackad mörk choklad

Vispa smör, socker och muscovadosocker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och sedan gräddfil och mjölk. Vispa ihop väl.

Blanda torrvarorna väl och vänd ner noggrant i smeten, och allra sist tillsätt den hackade chokladen. Fyll formarna till 3/4 – jag använde stora, amerikanska formar och det blev 12 stycken på den här satsen. Givetvis kan man göra mindre varianter om man så föredrar! Tänk då på att baktiden förkortas…. prova med sticka att de är torra.

Baka av i 190 C i ca 25 minuter. Pudra med florsocker om ni vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s