Mandelbrownie

Jag har tidigare postat ett recept på en glutenfri brownie som jag gillar – men tänkte att jag också ska delge ett recept på en annan variant som jag ofta gör numera. Fördelen med den här är att den är väldigt enkel att slänga ihop och dessutom billigare att göra då den inte innehåller mörk choklad, utan kakao istället. Bra mörk choklad är ju inte direkt billigt…

Arbetsmässigt är den tacksam att göra – det blir många bitar med en relativt liten arbetsinsats, vilket för min del är perfekt på dagar med många gäster på hotellet. Den blir dessutom lite seg – och ‘tuggig’, vilket många uppskattar – jag gör den oftast i ganska små ‘bite-size’ bitar, men det är ju upp till var och en.

Receptet ger en långpanna på ca 20×30 cm, och sedan skär man i så stora bitar man önskar. Mandeln kan givetvis bytas ut mot valnötter, hasselnötter eller något annat gott man föredrar….:)

Lite dålig fokus i bilden.... ursäkta!

4 ägg
1 dl strösocker
300 g smält, avsvalnat smör
2 ½ dl vetemjöl (150 g)
2 ½ dl kakao av god kvalitet
1 tsk vaniljsocker
ca 2-3 dl mandelspån

Sätt ugnen på 150 C.  Vispa ägg och socker fluffigt och poröst, och rör sedan ner det smälta smöret till en slät smet.

Blanda ihop mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner i smeten. Tillsätt till sist mandeln och blanda om ett par kraftiga tag.

Häll smeten i en smörad och bröad form på ca 20 x 30 cm och baka av mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Den ska fortfarande dallra lite om man skakar formen. Låt svalna och skär sedan i bitar av önskad storlek.

Lite vispad grädde till är inte helt fel. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s